Q Valla - Pajcsi

Q Valla - Pajcsi

Sziasztok, Pajcsi vagyok, páran már ismertek játékból és a HotS facebook csoportból, örülök, hogy ennyit fejlődött az oldal és saját guide-t, build-et is közzé lehet tenni.

Hotslogs profilom: http://www.hotslogs.com/Player/Profile?PlayerID=2473334
Ingame Battle tag: Pajcsi#2702, ha valaki fel akarna venni, vagy személyesen kérdezni valamit.

Mivel Valla volt a legelső karakterem, és az egyik személyes kedvencem, ezért róla írom meg az első build-emet.

Valla overall az egyik legjobb assassin a játékban, minden map-ra teljesen jó pick, minden team comp-ba jól illeszkedő ranged assassin. Jó kezekben hatalmas damage output-ra képes. Plusz van neki 3 teljesen használható talent build-je, amit sajnos sok hero-ról nem lehet elmondani. A 3 standard buildje a W, Auto Attack, és a Q build. Mindhármat leteszteltem sokszor, a W build-et teljesen outscale-eli a Q build, kivéve ha az enemybe van mondjuk Zagara+Anub'arak kombó és tiszta team fight-ban az összes Q projectile a bogarakra pattan át, ilyen ritka esetekben lehet W-re buildelni. Az AA build teljesen jó, ha az enemy-be 2 dedicated tank van, nagy sustained damage-t lehet vele kitolni, de kicsi a poke és 1v1 potenciálja.

A Q build-be azért szerettem bele, mert anno LoL-ban is solo carry voltam, és szeretem magam csinálni a helyzeteket. LvL 7 után pedig ezzel a build-del, akkora spike-ot kap a karakter, hogy akárkit le lehet vele solo-zni.

Most nem fogok kitérni olyan alap dolgokra, mint a helyezkedés, és így tovább, ezt mindenki próbálja magának fejleszteni. Ami nagyon fontos ebben a build-ban, hogy ne spam-olj, a manád véges, és kell a Q-E-Q-ra sok mana. Tehát első nagyon fontos pont a mana management. Másodszor ugye ezzel a build-del sokszor offenzívan kell majd a Vault-ot használni, amit ha nem körültekintően tesz az ember hamar öngyilkos akcióba válthat át az egész.

Lane-en vigyázz Q build-del, a Q projectile találat után random pattan tovább, ha eltalálsz egy hero-t és áll mellette 6 minion, akkor nem valószínű, hogy a maradék 3 pattanás a hero-t fogja sebezni. A jó időzítés kulcsfontosságú, ha Q Vallát játszol.

Egy szó, mint száz, ez a build talán több skill-t igényel, mint a másik kettő, de annyival izgalmasabb is játszani, és nagyobb fun.

Build használata

Siphoning Arrow

A Hungering Arrow sebzésének egy része gyógyításként kapja meg Valla.

LvL 1-es talent teljesen lackluster magában. Szinte alig érzed meg, egy kicsi sustain lvl 1-en. Igen itt rögtön jön a kérdés, hogy akkor miért nem a mana cost-ot rakjuk ki, és mehetne a spam. Azért, mert ez a talent iszonyatosan jól stackel a lvl 4-7-es talentekkel, és akkor mutatja csak meg majd az igazi erejét.

1
Puncturing Arrow

Küldetés:  ellenséges hős sebzésekor erősödik a Hungering Arrow.

Q build, egyértelmű választás. LvL 4-től már nagyon szépet üt a Q-d magában is. Nem gondolom, hogy sok magyarázkodás kell itt.

4
Repeating Arrow

Törlődik a Hungering Arrow újratöltési ideje, ha a Vault képesség van használva.

Vault reseteli a Hungering Arrow CD-jét. Q-zol E-zel megint Q-zol. Itt már lehet keresni a lehetőségeket 1v1-re. Ha valakit elkapsz lane-en kívűl azt 100%-ról 0%-ra tudod burstolni ha jól combo-zol és beiktatsz 1-2 AA-t közben.

7
Strafe

Gyorstüzelésbe kezd a közeli látható ellenfelek ellen és sebzi őket.

CSAK STRAFE. Nem, nem kell stun, nem kell CC neked. A Strafe a legkönnyebben elkasztolható heroic, aminek rettenetesen nagy damage output-ja van. Kilóméterekról tolhatod a sebzést, egyetlen dologra kell odafigyelned, hogy ne találjon el semmi random CC, ami megszakíthat, de mivel tényleg hatalmas range-e van a spell-nek, így csak saját hibádból szakíthatnak meg, ha nem figyelsz.

Plusz a Strafe 60 sec CD-n van, és sokkal komolyabb AOE-t tol ki, és nem igényel komolyabb skill-t, csak alapvető pozicionálást. Míg a Rain of Vengeance 90 sec CD-n van, sokkal kisebb damage-t tol ki, rohadt könnyű dodge-olni, és ha nincs rá más CC a második hullámból a nagymamám is kisétál járókerettel.

10
Spell Shield

Aktiváláskor csökkenti a kapott képességsebzéseket.

Spell Shield általában az elsődleges pick-em itt. Ez az első tier ahol SZITUÁCIÓ FÜGGŐ a talent. Giant killer-t kb. soha nem akarsz itt pick-elni, mert te egy squishy killer vagy, akkor a burst kombó-jával szétkapja az enemy backline-t, vagy Strafe-fel kiheal-elhetetlen damage-t oszt ki. Nem pedig egy auto attacker tank killer. Ha 2 tank és 1 brusier ellen vagytok hozhatsz Giant killer-t, más esetben felesleges.

Frost Shot a másik jó pick Spell Shield mellett ezen a tier-en ehhez a build-hoz. Nincs az enemy-be Zeratul/Jaina/ és így tovább spell burst karakterek. Simán pick-elj akkor Frost Shot-ot, ha eltalálod W-vel az enemy squishy-ket utána sokkal könnyebb lesz eltalánod őket dupla Q-val, vagy csak simán ki kite-olod W-vel az enemy front line-t, vagy setup-olsz a csapatodnak a 40%-os slow-val.

13
Blood for Blood

Aktiváld, hogy ellopd a célpont ellenség életpontjainak, amit gyógyításként kapsz meg.

Itt sokan azt gondolnátok, hogy Tumble az egyetlen jó választás, de egyáltalán nem. Két E-vel lehetne, Q-E-Q-E-Q kombót tolni, de ez fél évig tartana a sok animáció miatt, plusz iszonyatosan sok manába kerül, és nem ér annyit az egész. LvL 7 után megkapod a power spike-ot ezzel a build-del, LvL 10-en Strafe-fel raksz rá még egy bazi nagy lapáttal és az bőven elég. LvL 16. az a szint, ahol el lehet kezdeni risky play-eket csinálni, és komoly károkat okozni.

Itt két variáció van. BfB vagy Stoneskin. Spellshield-del és ezzel a két defenzív talent-tel már elég survivability-t kapsz ahhoz, hogy 1-2 komolyabb spell-t is elszenvedj direkt, azért, hogy be tudd ütni az enemy gyengébb pontjait.

BfB-t nerf után már nem tekintem offenzív talent-nak. Akkor hozd, ha az enemybe van 1-2 dedicated tank, aki szeret az arcodba mászni, és rád focusol. Ha mondjuk nincs Muradin-juk, ETC-jük, és 3 assassin build-et játszanak, akkor mindenféleképpen Stoneskin-t hozz, 30% HP-s shield rengeteg, ne becsüld alá.

16
Bolt of the Storm

Aktiváláskor egy közeli helyre teleportál.

Egyértelműen CSAK Bolt of the Storm jöhet szóba, SEMMI MÁS. Már így is elég mobilis vagy Vallával, ez a talent megadja neked azt a hatalmas teret és lehetőséget, hogy az enemy team háta mögött flank-elj, és kárt okozz neki, és utána biztonságos helyre blink-elj. Vagy elkapj 1-2 menekülő enemy-t, akit amúgy nem érnél el. Vagy ha éppen az enemy hard engage comp-pal jött, és kiblink-elj a Kerrigan stun-ból, a Sonya Leap-jébel, és így tovább.

Persze lehetne Vengeance-t pickelni, de ahogy már mondtam, ígyis van elég damaged. Kell a mobilitás, "holtan nem csinálsz damage-t".

20

Csatamezők

Ahogy már írtam, mindegyik map-on teljesen jól használható Valla, és ez a build-je. Jó és eredményes játékot kívánok.

Hozzászólások