A csata itt kezdődik

Az Alapok

Hasonlóan a MOBA játékokhoz képest, a játék elején választhatunk egy hőst, akivel aztán a játék folyamán harcolhatunk csapattársaink oldalán. A győzelem érdekében érdemes jól összerakni a csapatot. A játszma előrehaladtával az alap képességek mellé szabadon választható tehetségek (talent) ágazatot rakhatunk össze, és így készíthetjük el a legütősebb karaktert az aktuális ellenség ellen. A hőseinknek kettő darab Hősies (heroic) képessége van, melyek közül egyet választhatunk, ez a legerősebb képességünk. A gyorsabb haladás érdekében különböző paripákra ülhetünk, amik gyorsítják a közlekedést. A teljes csapat egyszerre fejlődik és lép szintet.

Mielőtt bármit is teszel, töltsd le a játékot ingyen, és játszd végig a bemutató, tutorial módot. Majd gyere vissza és olvasd el az alábbiakat:

Minden amit tudnod kell miután játszottál a Tutorial-lal

 • Movement (Mozgás): Mozgasd a hőst A-ból B-be, de ez természetes.
 • Abilities (Képességek): Nagyerejű varázslatok és támadások, használata egyszerű mint a pite. 
 • Combat (Harc állapot): Életsáv, támadó ellenségek, gyógyítás, és ha már nem bírod tovább, menekülés!
 • Death (Halál): Ez csak egy kis karcolás!
 • Minions (Kegyencek): Lelkesek, céltudatosak, csapatorientáltak. De van egy nagy ágyújuk is.
 • Forts (Erődök): Pokolian fájdalmas; győződj meg róla, hogy van néhány minion a közeledben amikor támadsz.
 • Leveling (Szintlépés): Gyűjts XP-t, lépj szintet, erősebb leszel!
 • Mercenaries (Zsoldosok): Győzd le a zsoldosokat, és vedd igénybe a szolgáltatásaikat.
 • Cores (Mag): Ha elveszted a Core-t, elveszted a játékot.
 • Hearthstone: Nyomj "B"-t hogy visszateleportálj a bázisodra. (Kártyák? Milyen kártyák?)
 • Mount Up (Hátasra fel): Nyomj "Z"-t vagy "Y"-t, hogy megidézz egy hátast amivel gyorsabban mozoghatsz.

Ezek lennének a Heroes of the Storm alapjai. Elegendő hogy játsz és élvezd a játékot, de közel sem elég ahhoz hogy a játék mestere legyél. Hogy mi? Szeretnél a játék mestere lenni? Rendben, segytünk ebben. Böngészd végig az oldalt, ismerd meg a hősöket, csatamezőket, buildeket, és még sok mást is találhatsz.

A Hősökről

Átfogó kép a szerepkörökről, találd meg azt amelyik a legjobban illik hozzád:

assassin.pngOrvgyilkos (Assassin)
Az orvgyilkosok, mint például Kerrigan, mély és végzetes sebeket tudnak ejteni egy pillanat alatt a gyanútlan áldozatukon. Viszont óvatosan kell velük megválasztani, melyik konfliktusban vesznek részt, mert sokszor „többet akarnak enni, mint amennyi beléjük fér” és ez a vesztüket okozhatja.

Kezdj velük: Raynor, Valla, Jaina


warrior.pngHarcos (Warrior)
A harcosok, mint amilyen a félelmetes Diablo is, általában olyan közelharcosok, akiknek meg sem kottyan, ha visszaütnek nekik.

Kezdj velük: E.T.C., Muradin, Johanna


support.pngTámogató (Support)
A támogató hős, például Brightwing, aki távol marad a harctól, de nem a béke érdekében. A támogatók képességeikkel a szövetségeseiket tudják gyógyítani, erősíteni vagy épp megvédeni az ellenséges rontásoktól.

Kezdj velük: Li Li, Rehgar, Malfurion


specialist.pngSpecialista (Specialist)
Ahogy Azmodan is, a specialisták a saját mesterségük legjobbjaik. Ők sokkal jobban értenek az adott területhez a többieknél és ezzel kulcsszerepet játszhatnak bizonyos harci szituációkban.

Kezdj velük: Nazeebo, Zagara, Sgt. Hammer


A Csatamezőkről

A fejlesztők próbálták az átlagos játékidőt 20 percre belőni. Nincs két hasonló pálya, de az alap feladat mindig ugyan az: “Pusztítsd el az ellenséget”, de ezt a különböző pályákon mindenféle extrákkal turbózták fel. Nézd meg a csatamezőket itt!

A pályánkénti különböző feladatok mellett az erdőnek már több haszna is van, mint egyszerű tapasztalat (XP) és Buff gyűjtés. Miután legyőztünk egy ellenséges szörnyet, azok szövetségesként jönnek velünk, és küzdenek az ellenséggel, így ha erre odafigyelünk, nagy segítségünk lehet.

Végül amit még meg kell említeni, azok a tornyok. Nem érdemes sokáig húznunk az időt a tornyok védelme alatt, és a megfelelő pillanatban támadni az ellenségre, ugyanis a tornyok lőszere véges. Ha kifogytak, akkor mindegy mennyi ellenség van a közelben, az újratöltésig csak egy apró akadály, amit az ellenség hamar elsöpör.

A Játékmódokról

Játszahatsz egyedül véletlenszerűen összeállított csapattal, vagy a barátaiddal; játszhatsz géppel, vagy más játékosokkal; játszhatsz rangsorolt mérkőzéseket, vagy csak szórakozásból egyszerű gyorsmeccseket ... A lényeg hogy egy csomó játékmód közül választhatsz. Itt egy kis eligazítás:

Gyakorlás (Practice): Ez felfogható egyfajta gyakorló pályának. A játszma elejétől kezdve kapjuk a segítséget mikor mit kéne csinálni. A billentyűkombinációk folyamatosan jelen vannak. És jelentősen gyengített gépek ellen folyik a küzdelem.

Együttműködő (Cooperative): Itt sajtát, vagy a játék által összeválogatott csapattal kell harcolni a mesterséges intelligencia ellen.

Gyors játszma (Quick Match): Ez nevezhető a normál játéknak. Bárki bármikor elkezdheti csapattal vagy anélkül. A játszma egy véletlenszerű csatamezőn zajlik tét nélkül.

Nem rangsorolt (Unranked): Megegyezik a rangsorolt móddal, a különbség hogy nincs tétje: Kattints ide a részletekért!

Rangsorolt Játék (Ranked): Kattints ide a részletekért!

Heroes Brawl:  Kattints ide a részletekért!

Egyéni (Custom): Ha nincs kedved a véletlenre bízni semmit, akkor itt bármit beállíthatsz a játékról.

Lépj be a Nexusba